حالت سیاه
01-06-2025
Logo
احادیث رمضان 1444هـ - گزیده ای از ماه رمضان: 14 – محبت به مومنان
لینک تکمیلی برای تماشای ویدیو اینجا را فشار دهید
×
   
 
 
به نام خداوند بخشنده ی مهربان  
 

به نام خداوند بخشنده مهربان، و سپاس خداوند جهانیان را و درود و سلام بر پیامبرمان محمد راستین وعده ی امانتدار.

حقیقت اکنون این است که در علم روانشناسی چیزی به نام نقشه برای انسان وجود دارد. من این موضوع را در تخصص خودم در روانشناسی مطالعه کرده ام. تقریبا هزار سوال وجود دارد که اگر پاسخی نادرست داده شود در سوال دیگر یافت می شود. در نهایت یک نقشه برای انسان وجود دارد. یعنی ارتباطش با خانواده، با جامعه، و اینکه چگونه اوقات بیکاری اش را بگذراند، چگونه تعطیلات سالانه را بگذراند. مثلا روز یکشنبه شان را چطور بگذراند. و سوالات بسیار ریز مربوط به اندیشه، اصول، ارزش ها، اخلاق و روابطش با دیگران.

این پرسش ها یک نقشه برای انسان می سازند. من چنان که آن را دیده ام به شکل یک خط عمودی رسم می شود. اکنون نقشه ای برای انسانی دیگر با همان سوالات بسازیم و هر گاه پاسخ را یکی ببینیم یک خط افقی رسم کنیم اکنون مشاهده می شود که قانون محبت به طور مطلق تعداد این خطوط افقی را زیاد می کند. مثلا کسی تمایلی به شنیدن جوکی نامناسب ندارد. از آن می رنجد. و شخصی وقتی این انسان جوکی ناپسند را می گوید، مشکل دارد و این امر باعث نفرت می شود. شما بزرگواری را دوست دارید. انسانی را دیدید که بزرگوار است و مانند شما بزرگواری را دوست دارد. هر چقدر تمایلات وخواسته ها و گرایش ها و امیال با هم بیشتر شباهت داشته باشد خط افقی کشیده می شود.

وبسیاری این خطور در دو نقشه سبب این محبت است. هر چقدر بیشتر شود محبت بیشتر می شود. اما من می گویم این قانونی که از نظر روانشناسی کشف شده را میان مومنان بدیهی می بینم. مومن راستگو است. و باز هم راستگو است. امانت دار و امانت دار است. پاکدامن وپاکدامن است. پویا و پویا است. این طبیعی است. اخلاق مومنین شبیه به هم است. بنابراین محبت میان مومنان یکی از بدیهیات زندگی است. من به خدا سوگند به بیشترین کشورهای جهان مسافرت کرده ام. نکته ی قابل توجه این بود که کسی که در کشور برزیل از من استقبال می کرد گویا من پنجاه سال است او را می شناسم. خطوط با هم تناسب یافت.

این محبت میان مومنین یک دلیل علمی دارد. انسان یک نقشه دارد. و نقشه نشانه هایی دارد. تناسب این نشانه ها محب نام دارد. و هر چه بیشتر شود محبت بیشتر می شود. اکنون هر مومنی مومن را دوست دارد. مومن راستگو است. و دومی هم راستگو است. اولی امانت دار و دومی هم امانت دار. اولی پاکدامن و دومی هم پاکدامن و اولی عاشق دومی هم عاشق است. اولی مهربان است دومی هم مهربان است. تشابه صفات و ویژگی ها بسیار بدیهی است که مومن را دوست داشته باشید.

دانلود متن

نص الدعاة

زبان های موجود

پنهان کردن تصویر